Faq

Bestellen

Verzending van uw bestelling
Onze bestellingen worden in Nederland bezorgd door Post.nl en in België door Bpost. Als een bestelling niet door de brievenbus past, wordt deze als pakket verzonden. Op een postbusadres levert Post.nl geen pakketten af die zwaarder zijn dan 12 kilo. Wij raden u daarom aan om bij een grote bestelling geen postbusadres te gebruiken maar een regulier adres. In België kunt u de bestelling op een door u gekozen adres laten bezorgen door Bpost.

Verzendkosten
Om het kennismakingspakket naar uw adres te versturen, bieden wij dit op uw naam en voor uw rekening voor verzending aan. De verzendkosten voor een kennismakingspakket zijn vanaf € 2,95. Deze kosten staan apart vermeld op uw factuur. De verzendkosten voor een zwaar en groot vervolgpakket nemen wij voor onze rekening.

Levertijden
Artikelen die direct leverbaar zijn uit onze voorraad heeft u in Nederland en België binnen 1 week in huis.

Vertraging tijdens verzending
Heeft u uw bestelling 3 werkdagen nadat een week is verstreken nog niet ontvangen? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Klik hier voor het formulier Klantenservice.

Een bestelling is (gedeeltelijk) geannuleerd
Een artikel of een bestelling kan geannuleerd worden, als het niet meer leverbaar is. Uiteraard komt voor een geannuleerd artikel de betalingsverplichting te vervallen. Als u al betaald heeft, dan storten we het bedrag zo spoedig mogelijk terug op uw rekening, uiterlijk binnen 10 werkdagen nadat wij u dit meedelen.

BTW
Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Bestelling plaatsen

Ja, u krijgt deze zending vrijblijvend 14 dagen op zicht. U beslist zelf of u de zending wilt houden of wilt retourneren. Bij retourneren betaalt u alleen de portokosten. U ontvangt in de kennismakingszending ook alle informatie over de vervolgzendingen. Wilt u de vervolgzending niet ontvangen, dan hoeft u dit alleen maar aan ons door te geven, zonder opgave van reden. U heeft geen verdere koopverplichting.

Ja, ook elke vervolgzending ontvangt u vrijblijvend 14 dagen op zicht. U kunt de vervolgzending altijd (binnen 14 dagen) in de originele verpakking terugsturen, voorzien van (een kopie van) de originele nota. U ontvangt dan geen verdere vervolgzendingen meer. U kunt het vervolgpakket GRATIS terugsturen, wij betalen de portokosten. Uiteraard dienen de artikelen niet gebruikt of anderszins beschadigd te zijn. De werkmaterialen mag u altijd behouden.

Betalingsinformatie

Om uw hobby leuk en betaalbaar te houden, stellen wij u in de gelegenheid om in termijnen te betalen. U ontvangt steeds eerst een zending (die uit meerdere delen kan bestaan) en deze kunt u vervolgens in tweewekelijkse termijnen betalen. Wanneer u de zending volledig betaald heeft, ontvangt u automatisch de volgende zending, tot de serie compleet is.

U kunt op diverse manieren betalen: 1. Via automatische incasso; vul 1x uw gegevens in en u hoeft er niet meer naar om te kijken. 2. Via acceptgiro’s; deze ontvangt u samen met uw pakket thuis.

Betaaltermijnen worden vermeld op uw factuur. Voor het kennismakingspakket geldt een betaaltermijn van 14 dagen na ontvangst van het pakket. Voor vervolgzendingen gelden tweewekelijkse betalingen (zie facturen). Een vervolgzending bestaat vaak uit materialen voldoende voor 5 maanden, zoals 10 afleveringen. Iedere 2 weken voldoet u een aflevering, dus u kunt in lage tweewekelijkse termijnen betalen. Als u in 1x betaalt (met de apart bijgesloten acceptgiro) ontvangt u 10% korting.

U kunt in lage tweewekelijkse termijnen betalen. U kunt ook in 1x betalen dan ontvangt u 10% korting. De termijn facturen en de in 1x factuur ontvangt u bij het pakket.

 1. U hoeft niet steeds uw betalingstermijnen in de gaten te houden, betaling geschiedt automatisch en op de juiste vervaldatum!
 2. U kunt de automatische incasso intrekken wanneer u dat wenst.

Contact opnemen

U kunt contact opnemen door hier te klikken en het contactformulier in te vullen. Wij streven ernaar uw e-mail binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

U kunt ook een fax sturen:
Faxnummer: 005999 465 7135

U kunt er ook voor kiezen ons te schrijven, dat kan naar het volgende adres:

Nederland:
Lecturama Klantenservice
Postbus 2332
2301 CH Leiden

België:
Lecturama Klantenservice
Postbus 10003
2300 Turnhout

Klachten

Voor klachten of vragen kunt u via het contactformulier contact opnemen met Lecturama Klantenservice. Klik hier voor het formulier. U ontvangt hiervan per omgaande een ontvangstbevestiging. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Is uw klacht na contact met onze Klantenservice niet verholpen? Dan kunt u deze schriftelijk indienen bij Lecturama Uitgeverij Curaçao B.V.

Stuur uw klacht onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats en klantnummer naar:

Lecturama Uitgeverij Curaçao B.V.
Seru boca estate 7
Willemstad
Curaçao

Zodra we uw brief of fax hebben ontvangen, sturen we u een ontvangstbevestiging. Een definitief antwoord ontvangt u binnen zeven kalenderdagen na de ontvangstbevestiging. Omdat de post naar Curaçao vaak 14 dagen in beslag neemt, adviseren wij u de fax te gebruiken.

Opzeggen

U kunt opzeggen door ons te e-mailen: Klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen. Indien u vergeten was om op te zeggen en u ontvangt een vervolgzending, dan kunt u deze alsnog binnen 14 dagen GRATIS terugsturen met de mededeling dat u wilt stoppen met verzamelen. Neemt u hiervoor via het contactformulier (Klik hier voor het contactformulier) contact op met onze Klantenservice, zij informeren u over de retourprocedure. U zult dan geen verdere zendingen meer ontvangen. Wij adviseren u uw verzendbewijs te bewaren, zodat u altijd een verzendbewijs heeft, ook als het pakket verkeerd verwerkt wordt (door beschadiging, etc.) of niet aankomt. U kunt dan aantonen dat u het pakket heeft teruggezonden.

Mocht een verzamelwerk beschadigd bij u zijn aangekomen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Klantenservice, via het contactformulier (Klik hier voor het contactformulier).

Mocht u al betaald hebben, dan wordt dat bedrag binnen 30 dagen terug gestort.

U beslist zelf hoe lang u uw verzameling voortzet. U gaat geen enkele koopverplichting aan en kunt de zendingen op elk gewenst moment stopzetten, zonder ons uitleg verschuldigd te zijn. Wilt u geen vervolgzending ontvangen, laat ons dat dan binnen 14 dagen na ontvangst van het kennismakingspakket weten, door te e-mailen. Klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen. Bent u vergeten op te zeggen, dan kunt u de nieuwe vervolgzending binnen 14 dagen na ontvangst GRATIS retourneren. U kunt ook besluiten een aantal afleveringen van de vervolgzending (eveneens binnen 14 dagen na ontvangst) te retourneren, deze worden dan gecrediteerd. Vermeld dan duidelijk bij de gedeeltelijke retourzending of u WEL of NIET door wenst te gaan, en welke afleveringen u gecrediteerd wenst. Het werkmateriaal mag u altijd behouden, wat u ook beslis

Retourneren

U kunt opzeggen door te e-mailen: Klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen. Indien u vergeten bent om op te zeggen en u ontvangt een vervolgzending, dan kunt u deze alsnog binnen 14 dagen GRATIS terugsturen met de mededeling dat u wilt stoppen met verzamelen. Neemt u hiervoor contact op met de Klantenservice, zij informeren u over de retourprocedure. Klik hier om het contactformulier in te vullen. U zult dan geen verdere zendingen meer ontvangen. Wij adviseren u uw verzendbewijs te bewaren, zodat u altijd bewijs heeft, ook als het pakket verkeerd verwerkt wordt (door beschadiging, etc.) of niet aankomt. U kunt dan aantonen dat u het pakket heeft teruggezonden.

Mocht een artikel technisch defect of beschadigd zijn, dan kunt u per e-mail contact opnemen: klik hier om het contactformulier in te vullen. met onze afdeling Onze Klantenservice helpt u graag.

Mocht u al betaald hebben, dan wordt dat bedrag binnen 30 dagen gecrediteerd.

U beslist zelf hoe lang u uw verzameling voortzet. U gaat geen enkele koopverplichting aan en kunt de zendingen op elk gewenst moment stopzetten, zonder ons uitleg verschuldigd te zijn. Wilt u geen vervolgzending ontvangen, laat ons dat dan binnen 14 dagen na ontvangst van het kennismakingspakket weten, door ons te e-mailen: klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen. Bent u vergeten op te zeggen, dan kunt u ook de nieuwe vervolgzending binnen 14 dagen na ontvangst GRATIS retourneren. U kunt ook besluiten een aantal afleveringen van de vervolgzending (eveneens binnen 14 dagen na ontvangst) te retourneren, deze worden dan gecrediteerd. Vermeld dan duidelijk bij de gedeeltelijke retourzending of u WEL of NIET door wenst te gaan, en welke afleveringen u gecrediteerd wenst. Het werkmateriaal mag u altijd behouden, wat u ook beslist.

Heeft u toch nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar U kunt ons bereiken door te e-mailen: klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen.

Ondanks alle zorgvuldigheid kan het gebeuren dat u een beschadiging constateert. Wij verzoeken u dan contact op te nemen met de Klantenservice. U kunt ons bereiken door te e-mailen: klik hier om het contactformulier in te vullen.

U bent gratis verzekerd en wij zorgen voor vervanging.

Verzamelen bij Lecturama

STAP 1: De kennismakingszending
Lecturama wil u in de gelegenheid stellen om tegen een speciale prijs (veel lager dan de kostprijs) kennis te maken met haar verzamelwerken. U krijgt de kennismakingszending 14 dagen vrijblijvend op zicht. Zo kunt u zelf de hoge kwaliteit van onze verzamelwerken ervaren. In de informatie bij de kennismakingszending staat altijd precies vermeld waaruit de volgende zendingen bestaan, en wat de prijs daarvan is, en welke werkmaterialen u ontvangt.

STAP 2: Betaling
U dient binnen 14 dagen na ontvangst van de kennismakingszending uw factuur te voldoen.

STAP 3: U beslist hoeveel afleveringen u wenst
Als u besluit uw kennismakingszending te houden, ontvangt u na betaling van ons automatisch de volgende zending, u hoeft daarvoor niets te doen. Hoeveel vervolgzendingen er zijn verschilt per verzamelwerk. U kunt op elk moment verdere toezending van vervolgzendingen stopzetten, zonder opgave van reden. U beslist zelf hoe groot uw verzamelwerk wordt. Bij een vervolgzending kunt u kiezen uit betaling ineens (met 10% korting) of betaling in lage tweewekelijkse termijnen. Op de acceptgiro staat de vervaldatum van de betreffende termijn vermeld.

 1. Door het kennismakingspakket, dat u 14 dagen zonder koopverplichting op zicht krijgt, leert u alle voordelen van het verzamelwerk kennen. Als het kennismakingspakket u niet bevalt, kunt u het binnen 14 dagen terugsturen. U betaalt dan alleen de portokosten voor het terugsturen.
 2. Circa 2 weken nadat u het kennismakingspakket heeft ontvangen sturen wij u zonder koopverplichting een vervolgpakket. Als u geen vervolgpakket wilt ontvangen, vragen wij u dat binnen 14 dagen na ontvangst van het kennismakingspakket aan ons door te geven. Dat kan heel eenvoudig via onze Klantenservice. U kunt ons bereiken door te e-mailen: Klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen. Als de kennismakingszending u wel bevalt, en u een vervolgpakket wilt ontvangen, hoeft u dus niets te doen.
 3. Het vervolgpakket sturen wij u zonder koopverplichting toe. U kunt het inkijken en dan binnen 14 dagen besluiten of u het wilt houden. U kunt het vervolgpakket GRATIS terugsturen. (zie garantiepunt 7).
 4. Het vervolgpakket bestaat uit meerdere afleveringen (6-12). Per aflevering betaalt u een vast bedrag (bv. € 14,95). Voor 10 afleveringen is dat 10x dit vaste bedrag (bv € 14,95) in 10 tweewekelijkse termijnen. Zo’n vervolgpakket is voldoende voor 5 maanden hobbyplezier.
 5. Na 5 maanden sturen wij u zonder koopverplichting een nieuw vervolgpakket met nieuwe afleveringen. Ook dit pakket kunt u binnen 14 dagen GRATIS terugsturen.
 6. U kunt deze vervolgpakketten op ieder moment en zonder opgave van reden opzeggen via onze website. U kunt ook besluiten een aantal afleveringen terug te zenden en een aantal te houden. Dan betaalt u alleen de afleveringen die u houdt. U beslist dus zelf hoeveel afleveringen u wilt.
 7. Wilt u een vervolgzending GRATIS retour sturen?
  U kunt het pakket onbeschadigd en in de oorspronkelijke verpakking terugsturen. U mag de producten wel uit de doos halen om ze te bekijken, maar niet gebruiken. U kunt ook besluiten bepaalde afleveringen wel te houden, dan crediteren wij u de afleveringen die u niet wenst en terugstuurt. Het werkmateriaal mag u altijd behouden. Neem voor het terugsturen contact op met onze Klantenservice. U kunt ons bereiken door te e-mailen: Klik hier om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook faxen.
 8. Uw geld terug in geval van terugsturen?
  Indien u al een bedrag betaald heeft middels een acceptgiro of eigen overschrijving, zal Lecturama dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending, terugbetalen. Heeft u middels een automatische incasso betaald, dan heeft u vanaf de dag van afschrijving 56 dagen om dit zelf te storneren.

De prijs die wij voor een kennismakingspakket vragen is bij lange na niet kostendekkend. Wij vinden het belangrijk dat u in de gelegenheid wordt gesteld om zelf de kwaliteit van onze producten te toetsen, geheel op ons risico. Daarom hebben wij ter introductie de prijs voor onze kennismakingspakketten uitzonderlijk laag gemaakt. Zonder verdere koopverplichting.

Verzend informatie

Wij streven ernaar uw bestelling binnen 5 werkdagen af te leveren.

De verzendkosten variëren per pakket. Dit bedrag bestaat niet alleen uit verzendkosten, maar ook uit administratiekosten en eventuele verzekeringen. Voor een kennismakingspakket is dat € 2,95, en voor een samengesteld vervolgpakket zijn de verzendkosten bij de prijs inbegrepen.

Wij willen u zo snel mogelijk van uw serie laten genieten. In plaats van iedere maand een los pakket te sturen zenden wij u eens in de 3 of 5 maanden een volle samengestelde vervolgzending. U hoeft deze echter niet in een keer te betalen, maar kunt voor lage tweewekelijkse termijnen kiezen. Als u in 1x betaalt (via de apart bijgesloten acceptgiro in uw pakket) ontvangt u 10% korting.

Ja, als u via IDeal betaalt, kunt u de zending ook naar een ander adres laten versturen. Indien u niet via IDeal betaalt is dit niet mogelijk